Sopes i cremes
Bullit, el podem afegir a qualsevol crema de verdures, ja sigui calenta (a l'hivern ve més de gust) o freda, en aquest cas combinat per exemple amb formatge i fruits secs. També fa un bon paper a qualsevol brou de verdures, juntament amb la carbassa, col, pastanaga, xirivia, ceba, patata i porro.
Pizzes i hamburgueses
A l'apartat
'receptes' us vam proposar preparar-lo com una hamburguesa, tallat fi i
arrebossat entre dos trossos de pa per a aquest propòsit, acompanyat d'una maionesa de poma.
Si el tallem finet (i li fem un bull abans) també ens pot solucionar la pizza del cap de setmana: això sí, trobeu-li el contrapunt amb un complement més salat.
A la planxa i al forn
Una de les
preparacions que més li escau és ben senzilla: a rodanxes i a la planxa,
sense cap afegit. Però també es pot fer estofat o bé al forn. En aquest darrer cas, talleu-lo a rodanxes o bastonets juntament amb patata i moniato, afegiu-li oli i sal i espècies al gust i poseu al forn. A darrera hora, podeu recobrir amb formatge o làmines d'ametlla i gratinar: la combinació de colors enamora.
Farcit
Si teniu més temps,
opteu per buidar-lo i farcir-lo de verdures, formatge -el rocafort hi lliga molt bé-, carn o peix. Podeu donar-li un toc cruixent amb algun fruit sec (nous o pinyons) o amb làmines d'ametlla al capdamunt, que a última hora es poden daurar amb el gratinador.
I vosaltres, com el prepareu?