CARBASSÓ FARCIT
-
CARBASSÓ FARCIT
-
Ingredients
. 2 carbassons mitjans-grans
. 200 g de quinoa (si pot ser, barreja de tres quinoes o blanca i vermella)
. 300 g de carn de vedella picada
. sal
. oli
Per a la beixamel
. una cullerada de mantega
. sal
. nou moscada
. 2 cullerades de farina de cigró
. beguda d'arròs (la que admeti)
Procediment
Renteu els carbassons i talleu-los per la meitat, que quedin dos troncs. Partiu-los longitudinalment pel mig i buideu-los amb l'ajut d'un ganivet. Mireu que les vores no quedin gaire primes, que es podrien trencar. Reserveu el sobrant i feu-lo a daus.
Afegiu sal, oli i pebre als carbassons buits i poseu-los al forn en una safata durant 15 minuts (170º, a dalt i baix). Saltegeu la carn picada amb una paella juntament amb el carbassó que heu tret. Salpebreu.
Mentrestant, prepareu la quinoa (bullida i ben escorreguda) i afegiu-la al carbassó i la carn a l'últim moment. Traieu els carbassons del forn i farciu-los amb la barreja.
Prepareu la beixamel. Poseu la mantega en un cassó i, quan sigui líquida, afegiu-hi la farina (tamiseu-la) i la beguda d'arròs. No pareu de remenar. Poseu-hi un polsim de sal i nou moscada i remeneu fins que agafi la textura adequada (no gaire presa).
Regueu els carbassons amb la beixamel i poseu-los al forn a daurar. Podeu cobrir amb formatge ratllat o ametlla laminada.