COLRAVES FARCITS

27/01/2017
  • Ingredients

    . 4 colraves (bulb i fulla)

    . 1 manat d'alls tendres

    . 4 carxofes

    . 200 gr de barreja de 3 quinoes

    . un grapat d'ametlla torrada picada

    . oli

    . sal

    Per a la beixamel

    . mantega o margarina vegetal

    . 2 cullerades de farina de cigró

    . 1 polsim de nou moscada

    . sal

    . llet d'arròs

  • TRES QUINOES
    És habitual trobar, a les botigues, barreges ja preparades d'aquest cereal d'alt valor proteic. De tota manera, es pot optar per quinoa reial sola, mill o qualsevol altre cereal que us vingui de gust.
  • Procediment

    Peleu els colraves, traieu-los les fulles (reserveu) i poseu-los a bullir en una olla amb una mica de sal, tots sencers, durant 20 minuts. Quan hagi passat un quart, afegiu les fulles d'un dels bulbs. Quan sigui cuit, traieu-ho tot: deixeu refredar els colraves durant cinc minuts i procediu a tallar-ne el terç superior. Un cop tret el 'barret', amb l'ajut d'un ganivet buideu l'interior del bulb amb compte de no malmetre ni el fons ni les parets, que podeu deixar una mica gruixudes. No patiu si la part que en traieu s'esmicola, buideu-la directament en un bol i trinxeu-la amb el minipimer.

    A banda, netegeu els alls i les carxofes, aprofitant-ne només les parts més tendres, talleu-los i fregiu-los a la paella amb una mica de sal i pebre. Quan siguin rossos, afegiu-los al bol amb el puré de colrave.

    Mentre tot això es cou, haureu posat la quinoa en un pot i l'haureu fet bullir durant 15 minuts. Un cop escorreguda, poseu-la també al bol amb la resta d'ingredients. Només ens falta un ingredient: les fulles bullides d'un dels bulbs, que trinxarem una mica amb un ganivet abans de tirar-les al bol. Barregeu bé i afegiu-hi l'ametlla picada per donar-li el toc cruixent. Tot és a punt per omplir els colraves que teníem reservats. Ajudeu-vos d'una cullereta i ompliu fins dalt.

    Per fer la beixamel, poseu en un pot al foc la mantega o margarida i, quan sigui fosa, afegiu-hi la farina de cigró (amb un parell de cullerades sol ser suficient) sense deixar de remenar. Poseu un polsim de sal, un altre de nou moscada i aneu tirant la llet d'arròs remenant sense parar. Quan arrenqui el bull i sigui prou espessa, aboqueu-la amb compte damunt dels colraves. Opcionalment, es pot substituir la beixamel per una llenca de formatge d'ovella, o combinar amb mesura totes dues possibilitats.

    Només falta posar el barret als colraves, una mica de gairell, i escalfar durant 10 minuts al forn. Si voleu que quedin daurats per sobre, traieu els barrets, enceneu el gratinador i cobriu el colrave tot just al moment de servir.

    Apa, ja ho teniu: un plat d'allò més complet i saborós. Que us faci profit!


  • VARIACIONS

    Totes les que vulgueu! La quinoa es pot substituir per mill, els alls i les carxofes per altres verdures de temporada, el formatge per ametlla laminada... També resulta excel·lent amb unes panses. Ah! I amb les fulles dels colraves que us han sobrat podeu preparar una truita deliciosa! Ja ens direu el què...


Vols ser el primer en deixar la teva opinió?

cercar...

Últimes entrades

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies

Accepto