Ingredients (per a 1,5 litres de crema)
. 1 carbassó gran o 2 de mitjans
. 1 ceba seca grossa, del tipus Figueres
. 0,5 litres de llet d'arròs
. sal
. oli
. comí
Procediment
Renteu els carbassons i talleu-los. Peleu i talleu la ceba. Poseu-ho tot en una cassola de ferro amb una mica d'oli, saleu i tapeu. Deixeu-ho que vagi coent a foc lent, veureu com el carbassó i la ceba suen. La gràcia rau en el fet que es coguin amb la seva pròpia aigua (acabats de collir en deixen anar força) i l'oli del principi, per tant, les verdures no ens queden ni fregides ni bullides.
Quan gairebé estigui cuit -no patiu, ho notareu!-, traieu la tapa durant cinc minuts perquè s'evapori una mica el suc. Afegiu-hi mig litre de beguda d'arròs i rectifiqueu de sal -la llet d'arròs és més aviat dolceta. Si la trobeu encara massa espessa la podeu alleugerir o bé amb més beguda d'arròs o bé amb una mica d'aigua (la que vau tastar a 'Benvinguts a Pagès' només duia arròs). Per acabar, espolseu-hi una mica de comí.
Ja la podem triturar i servir, ja sigui calenta o freda. Bon profit!