CREMA 'BENVINGUTS A PAGÈS'

07/06/2017
  • CREMA 'BENVINGUTS A PAGÈS'

  • Ingredients (per a 1,5 litres de crema)

    . 1 carbassó gran o 2 de mitjans
    . 1 ceba seca grossa, del tipus Figueres
    . 0,5 litres de llet d'arròs
    . sal
    . oli
    . comí

    Procediment
    Renteu els carbassons i talleu-los. Peleu i talleu la ceba. Poseu-ho tot en una cassola de ferro amb una mica d'oli, saleu i tapeu. Deixeu-ho que vagi coent a foc lent, veureu com el carbassó i la ceba suen. La gràcia rau en el fet que es coguin amb la seva pròpia aigua (acabats de collir en deixen anar força) i l'oli del principi, per tant, les verdures no ens queden ni fregides ni bullides.
    Quan gairebé estigui cuit -no patiu, ho notareu!-, traieu la tapa durant cinc minuts perquè s'evapori una mica el suc. Afegiu-hi mig litre de beguda d'arròs i rectifiqueu de sal -la llet d'arròs és més aviat dolceta. Si la trobeu encara massa espessa la podeu alleugerir o bé amb més beguda d'arròs o bé amb una mica d'aigua (la que vau tastar a 'Benvinguts a Pagès' només duia arròs). Per acabar, espolseu-hi una mica de comí.
    Ja la podem triturar i servir, ja sigui calenta o freda. Bon profit!
  • El carbassó és una verdura que creix molt de pressa. Per tant, un carbassó gros no és un carbassó vell, és un carbassó excel·lent per fer-ne una crema. Les llavors queden perfectament triturades i integrades al conjunt, no les notareu.
    Ah! I tampoc no cal pelar-los, que la pell conté moltes vitamines!
  • Tot i que es pot fer amb qualsevol altra beguda vegetal o amb brou de verdures, la d'arròs és especialment lleugera, dolceta -agrada molt als menuts- i no té un gust gaire fort, per la qual cosa continuem notant els sabors dels ingredients principals.

Vols ser el primer en deixar la teva opinió?

cercar...

Últimes entrades

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies

Accepto