CREMA 'BENVINGUTS A PAGÈS'

07/06/2017
  • CREMA 'BENVINGUTS A PAGÈS'

  • Ingredients (per a 1,5 litres de crema)

    . 1 carbassó gran o 2 de mitjans
    . 1 ceba seca grossa, del tipus Figueres
    . 0,5 litres de llet d'arròs
    . sal
    . oli
    . comí

    Procediment
    Renteu els carbassons i talleu-los. Peleu i talleu la ceba. Poseu-ho tot en una cassola de ferro amb una mica d'oli, saleu i tapeu. Deixeu-ho que vagi coent a foc lent, veureu com el carbassó i la ceba suen. La gràcia rau en el fet que es coguin amb la seva pròpia aigua (acabats de collir en deixen anar força) i l'oli del principi, per tant, les verdures no ens queden ni fregides ni bullides.
    Quan gairebé estigui cuit -no patiu, ho notareu!-, traieu la tapa durant cinc minuts perquè s'evapori una mica el suc. Afegiu-hi mig litre de beguda d'arròs i rectifiqueu de sal -la llet d'arròs és més aviat dolceta. Si la trobeu encara massa espessa la podeu alleugerir o bé amb més beguda d'arròs o bé amb una mica d'aigua (la que vau tastar a 'Benvinguts a Pagès' només duia arròs). Per acabar, espolseu-hi una mica de comí.
    Ja la podem triturar i servir, ja sigui calenta o freda. Bon profit!
  • El carbassó és una verdura que creix molt de pressa. Per tant, un carbassó gros no és un carbassó vell, és un carbassó excel·lent per fer-ne una crema. Les llavors queden perfectament triturades i integrades al conjunt, no les notareu.
    Ah! I tampoc no cal pelar-los, que la pell conté moltes vitamines!
  • Tot i que es pot fer amb qualsevol altra beguda vegetal o amb brou de verdures, la d'arròs és especialment lleugera, dolceta -agrada molt als menuts- i no té un gust gaire fort, per la qual cosa continuem notant els sabors dels ingredients principals.

Vols ser el primer en deixar la teva opinió?

Escriu el teu comentari ...



cancel·lar
Enviar comentari

cercar...

Últimes entrades

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesura de la nostra web. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la política de privacitat

Cerrar mensaje política de cookies